aA
Eduardas Eigirdas savaitraščio “Atgimimas” vyriausiasis redaktorius

Mūsų spausdinta Visuomenės nuomonės tyrimų centro “Vilmorus” apklausa, kurią konservatoriai ir Socialdemokratinė koalicija įvardija kaip “procentristinę”, nieko bendro neturi su Centro sąjunga.

Kita vertus, niekas respondentų nevertė atsakyti vienaip ar kitaip. O tos partijos, kurios dalies piliečių įvardijamos, kaip atstovaujančios, kitų šalių, o ne Lietuvos interesams, turėtų labiau susirūpinti atstovavimu ir veikimu, o ne kaltinti kitus žmones provokacijomis.

Vis dėlto išties pastebiu, kad kai kuriuose kolegų rašiniuose, televizijų laidose esama neetiškų dalykų.

Negarbinga kolegų leidėjų bei žurnalistų veikla sietina su šalies ūkio krize. Daugelis leidinių, kurie prieš trejetą metų buvo ekonomiškai ganėtinai pajėgūs, dabar priversti pataikauti politikams, spausdindami “užslėptus” reklaminius tekstus, kad galėtų užsidirbti pinigų atlyginimams.

Tarkime, spausdinamas straipsnis ar rodoma laida, be jokių nuorodų, kad tai reklama. O, remiantis, kita mūsų savaitraštyje spausdinta sociologine apklausa, kurią taip pat atliko kompanija “Vilmorus”, apie 80 proc. piliečių prisipažįsta, kad žiniasklaida daro labai didelę įtaką, pasirenkant - už kokią partiją jiems balsuoti.

Žmonėms labai sunku identifikuoti, ar tai reklaminis tekstas, ar ne. Be to, respondentų teigimu, žiniasklaidoje politikai be didesnių problemų, gali nusipirkti “teigiamą straipsnį” apie save.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Slapta reklama televizijoje - viešas spyris oponentui

Tai komentuoja:

Juozas Bernatonis Algirdo Brazauko socialdemokratinės koalicijos vienas štabo vadovų, LDDP narys

Arvydas Vidžiūnas Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) narys

Bronis Ropė Ignalinos meras, Valstiečių partijos narys

Juozas Olekas Socialdemokratinės koalicijos rinkimų štabo vadovas

Audronius Ažubalis Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) rinkimų štabo vadovas

Vidmantas Staniulis Centro sąjungos rinkimų štabo vadovas ir buvęs savaitraščio “Atgimimas” vyriausiasis redaktorius

Mindaugas Jurkynas Vilniaus universiteto tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas

Veidas