aA
Sidnėjaus olimpinių žaidynių sportininkų kaimelyje esantis IBM kompanijos interneto paviljonas "Athlete Surf Shack" - vienas populiariausių tarp sportininkų.
Prie interneto paviljone esančių kompiuterių nuolat rikiuojasi eilės, nes ten ne tik galima panaršyti po internetą, bet ir lengvai susikurti savo namų svetainę, perskaityti ir atsakyti į gerbėjų laiškus.

Lietuvos atletai taip pat dažni svečiai "Surf Shack" paviljone.

Tai liudija faktas, jog iki ketvirtadienio net 35 lietuviai susikūrė savo svetaines - tiesa, nevienodai informatyvias, bet liudijančias, kad lietuviams rūpi bendravimas kibernetinėje erdvėje.

Svetainės kuriamos pagal kelias iš anksto parengtas schemas, atsakant į anketinius klausimus, tačiau jų niekas neredaguoja, todėl sportininkai daugeliu atvejų drįsta pasakyti tai, ko niekada neprisipažintų interviu žurnalistams.

Norint sužinoti kai kurias Lietuvos sportininkų paslaptis, galima atsiversti internete puslapį www.fanmail.olympic.ibm.com.

Mėgsta ir alų, ir lašinius

Pildydami anketinius duomenis, lietuviai gudrauja - kai kurios olimpietės nepanoro nurodyti savo gimimo metų, o štai krepšininkas Ramūnas Šiškauskas nuo 198 cm "paaugo" iki 220 cm.

Daugelis kaip mėgstamiausias grupes įvardijo "Aliukus", "Jonį", o dainą - "Vėl gegužio žiedai".

Kas ką mėgsta valgyti? Aišku, dominuoja "cepelinai", kuriuos dievina boksininkas Vidas Bičiulaitis, imtynininkas Mindaugas Ežerskis, krepšininkai Ramūnas Šiškauskas, Andrius Giedraitis, irkluotojas Vaidas Mizeras.

Daug yra ir vištienos mėgėjų - irkluotojas Alvydas Duonėla, disko metikė Renata Gustaitytė, ieties metikas Arūnas Jurkšas, irkluotoja Kristina Poplavskaja, bėgikės Žana Minina ir Agnė Visockaitė.

Be "McDonald's" produktų sunkiai galėtų išgyventi plaukikai Rolandas Gimbutis, Darius Grigalionis, ėjikė Kristina Saltanovič.

Tuo tarpu boksininkas Ivanas Stapovičius, buriuotojas Giedrius Gužys labiausiai mėgsta bulves, bėgikė Inga Juodeškienė - lašinius, o krepšininkas Dainius Adomaitis - tiesiog alų.

Nori žvejoti ir išgerti

Į klausimą "Ką jums reiškia būti olimpiečiu?", trumpiausiai atsakė irkluotojas Egidijus Balčiūnas - "cool". Panašią reikšmę turi ir jo kolegų V.Mizero bei Birutės Šakickienės atsakymai: "Power" (angl. - jėga).

"Tai - garbė atstovauti savo šaliai", - teigia gimnastė Julija Kovaliova. "Prestižas", - mano Ž.Minina. Imtynininkas Marius Paškevičius jaučiasi tiesiog laimingas, atstovaudamas Lietuvai, o R.Gimbučiui "plaukti už Lietuvą tiesiog faina".

Atviravimai prasideda paklausus, ką sportininkai veiks po olimpiados. Gero vakarėlio norėtų A.Visockaitė, Ž.Minina, R.Gustaitytė, daugiakovininkė Austra Skujytė, plaukikas Saulius Binevičius. Pašokti trokšta stalo tenisininkė Rūta Būdienė ir K.Poplavskaja.

E.Balčiūnas svajoja apie susitikimą su drauge, A.Giedraitis - su žmona.

I.Stapovičius norėtų "atsipalaiduoti", M.Paškevičius, A.Jurkšas ir maratono bėgikas Daugvinas Zujus - tiesiog pailsėti.

Tuo tarpu G.Gužys ketina plaukti aplink pasaulį, bėgikas Jonas Motiejūnas - išvykti pažvejoti, o ieties metikė Rita Ramanauskaitė - gerai pakeliauti.

Labiausiai nustebino B.Šakickienė, kuri "gers vodką". R.Būdienė irgi neatsisakys alaus, o A.Jurkšas - taurės viskio.

Yra linkusių girtauti

Ką Lietuvos sportininkai veikia, kai nesitreniruoja? Dažniausiai - miega, nes taip atsakė E.Balčiūnas, V.Bičiulaitis, R.Gimbutis, R.Ramanauskaitė ir dar keli. G.Gužys ir tada galvoja apie buriavimą, I.Stapovičius teigė, kad "treniruojasi visada", o penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis be treniruočių išvis "jaučiasi blogai".

Kur kas labiau išdykusios merginos - nesitreniruodama K.Poplavskaja linkusi "girtauti", o Ž.Minina ir A.Visockaitė - "užsiimti meile". Ėjikės Sonatos Milušauskaitės pomėgis - tiesiog seksas.

Sportininkai prašomi pasakyti ir šalį, į kurią norėtų nuvykti. JAV arba Ameriką renkasi E.Balčiūnas, V.Bičiulaitis, R.Gimbutis, R.Gustaitytė, Havajus - M.Ežerskis ir A.Visockaitė, Seišelius - J.Kovaliova.

R.Būdienė norėtų į Graikiją, V.Mizeras ir I.Juodeškienė - į Naująją Zelandiją, A.Zadneprovskis - į Japoniją, J.Motiejūnas - į Aliaską, I.Stapovičiui patinka Australijoje.

Keisčiausi norai - R.Ramanauskaitės "į mėnulį" ir B.Šakickienės "į Antarktidą".

Dauguma turi pravardes

Paties trumpiausio atsakymo reikalaujama grafoje "pravardė". Joje paaiškėja, kad daugelis iš tiesų turi įdomias "antrąsias" pavardes ir jų visai nesigėdija.

Ko gero, daugiausia tarp lietuvių - žvėriukų.

A.Duonėla - "Žiogas", E.Balčiūnas - "Katinas", M.Ežerskis - "Meška", I.Juodeškienė - "Zuikienė", o R.Ramanauskaitė - "Ežys".

"Saulė" - tai plaukikė Jūratė Ladavičiūtė, "Zoja" - S.Milušauskaitė, "Krauzė" - V.Mizeras, "Vano" - I.Stapovičius, "Belgas" - A.Giedraitis, o "Mažas" - A.Zadneprovskis.

R.Gimbutį dažnai vadina tiesiog "Rolka", K.Poplavskają - "Kristinka", R.Gustaitytę - "Rienka", o G.Grigalionį - "Grigu".

Lietuvos rytas