aA
Londone vartojama tiek daug kokaino, kad šio baltųjų miltelių narkotiko galima aptikti net Temzės upėje, rašo laikraštis "The Sunday Telegraph". Remdamasis mokslininkų atliktu tyrimu, laikraštis teigia, kad maždaug 2 kg kokaino arba 80 tūkst. kokaino miltelių "takelių" (dozių) kasdien patenka į upę, prieš tai perėję vartotojų organizmus ir nutekamųjų vandenų valymo įrenginius.

Temzė, Londonas
Temzė, Londonas
© Corbis/Scanpix
Didžiosios Britanijos sostinėje kasdien suuostoma 150 tūkst. tokių nelegalaus narkotiko "takelių", o tai net 15 kartų viršija vidaus reikalų ministerijos paskelbtus oficialius duomenis.

"Dėl ilgainiui kokaino vartojimo sukeltų komplikacijų, netrukus mūsų sveikatos apsaugos sistemoje sprogs uždelsto veikimo bomba", - pasak laikraščio, sakė ligoninės toksikologas Johnas Henry.

Pasakojimai apie kokaino vartojimą jau kuris laikas nesitraukia iš pirmųjų Didžiosios Britanijos dienraščių puslapių, po to kai viename bulvariniame laikraštyje buvo išspausdintos supermodelio Kate Moss nuotraukos, kur ji neva apsvaigusi nuo narkotikų nufotografuota vienoje Londono įrašų studijoje.

Netrukus ji prarado kelis itin svarbius kontraktus ir buvo paguldyta į detoksikacijos centrą, tačiau sekmadienį jos nuotraukos vėl pasirodė net kelių laikraščių pirmuosiuose puslapiuose, tarp jų ir "The Sunday Telegraph".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.