aA
Automatais ir granatomis ginkluoti piratai prie Rytų Afrikos krantų nesėkmingai mėgino užgrobti JAV kruizinį laivą, kuriuo plaukė daugiau nei 300 žmonių. Per incidentą niekas nenukentėjo.
Kruizinis laivas
Kruizinis laivas
© Scanpix
Už maždaug 160 kilometrų nuo Somalio krantų dviem nedideliais laivais atplaukę vyrai apšaudė JAV bendrovei "Seabourn Cruise Line" priklausantį kruizinį laivą "Spirit" ir mėgino į jį patekti. Tikriausiai jie norėjo apvogti laivo keleivius ir jo įgulą, sakė "Seabourn Cruise Line" atstovas Briusas Gudas (Bruce Good).

"Kaip tokiais atvejais elgtis apmokyta laivo įgula padarė viską, kad užpuolikai nepatektų į laivą", - sakė B. Gudas.

161 nario įgula išpuolio metu sukvietė 151 keleivį į pagrindinę salę ir liepė neiti prie langų ir nelipti ant denių, pasakojo kruizinių laivų kompanijos atstovas. "Išdaužti keli langai, tačiau laivas neapgadintas. Įgula puikiai padirbėjo, ir piratams nepavyko įvykdyti savo kėslų. Tie vyrukai nebuvo gerai pasirengę", - sakė B. Gudas.

Išpuoliai prieš kruizinius laivus prie Somalio krantų yra itin reti. Paprastai piratai puola nedidelius laivus, turinčius keletą įgulos narių.

Bahamose registruotas jau šešioliktą dieną plaukiantis kruizinis laivas vyko iš Egipto į Keniją. "Seabourn Cruise Line" - didžiausios pasaulyje kruizinių laivų kompanijos "Carnival" padalinys.

Somalio pakrantė - viena iš pavojingiausių pasaulio vietų. Spalį Somalio piratai užgrobė pagal Jungtinių Tautų vykdomą Pasaulio maisto programą produktų siuntą gabenusį laivą. Tačiau po dviejų dienų laivas su visu kroviniu buvo paleistas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.