aA
Prancūzijoje jau dešimtą dieną vyksta neramumai: keliuose miestuose padeginėjamos mašinos ir pastatai, suimta beveik 200 žmonių. Pasak oficialių pranešimų, naujosiomis riaušių aukomis tapo Esono regionas, esantis į pietus nuo sostinės Paryžiaus, bei pietvakariuose įsikūręs Tulūzos miestas. Prancūzijos valdžia teigia daranti viską, kad nutrauktų riaušes.
Neramumai Prancūzijoje
Neramumai Prancūzijoje
© AFP/Scanpix
Šalies vidaus reikalų ministras Nicolas Sarkozy įspėjo, kad padegėjams bus skirtos griežtos laisvės atėmimo bausmės. Šeštadienį buvo padegta per 900 automobilių. Riaušės vyksta ne tik Paryžiuje, bet ir Nicoje, Lilyje, Marselyje bei Dižone.

Prancūzijos premjeras Dominique de Villepinas susitiko su aštuoniais ministrais ir Paryžiaus mečetės vadovu Dalilu Boubakeuriu. Po šio susitikimo pastarasis paragino keisti vyriausybės poziciją.

"Iš Pono N.Sarkozy, ministro pirmininko ir kitų aukšto rango pareigūnų aš noriu taikių žodžių", - sakė D.Boubakeuras.

Priminime, kad neramumai Prancūzijoje kilo po to, kai spalio 27 dieną nuo policijos bėgę du 15 ir 17 metų imigrantų paaugliai pasislėpė pastotėje ir žuvo nuo elektros iškrovos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.