aA
Pietinėje Filipinų dalyje šeštadienį buvo sulaikytas su "Al-Queda" susijusios teroristinės grupuotės "Abu Sayyaf" lyderis, pranešė šalies prezidentė Gloria Macapagal Arroyo.
"Aš norėčiau pasveikinti mūsų policijos pareigūnus ir karius, nes jie sulaikė žinomiausią nusikaltėlį - "Abu Sayyaf" lyderį Radulaną Sahironą, - teigė prezidentė. - Šis ilgai užtrukęs žvalgybos projektas buvo galų gale sėkmingai užbaigtas".

Ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Generoso Senga sakė, kad R. Sahironas buvo suimtas Bazilano provincijos saloje, apie 900 kilometrų į pietus nuo Manilos. Kitų operacijos detalių jis neatskleidė.

Už R. Sahirono galvą buvo siūlomas beveik 92 tūkst. JAV dolerių atlygis. Šis žmogus buvo vienas iš 2000 metų balandžio mėnesį Malaizijoje įvykdyto pagrobimo organizatorių. Tuomet sukilėlių grupuotė pagrobė 21 azijiečių ir vakariečių turistų grupę ir mainais už jų gyvybę išsireikalavo milijonus dolerių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.