aA
Azerbaidžane artėjant istoriniams parlamento rinkimams, šalies policija per eilę reidų opozicijos biuruose sulaikė keletą aktyvistų, šeštadienį pranešė pareigūnai.
Penktadienį policininkai įsiveržė į Demokratų partijos būstinę ir sulaikė čia penkis ar šešis asmenis, tarp jų Faramazą Džavadovą, ištremtojo opozicijos lyderio Rasulo Gulijevo rinkimų kampanijos organizatorių, sakė pagrindinio opozicijos bloko "Azadliq" (Laisvė) atstovas Sardaras Džalaloglu.

Dauguma sulaikytųjų netrukus buvo paleisti, tačiau F.Džavadovas vis dar laikomas uždarytas, teigė S.Džalaloglu.

Kaip pranešė reiduose dalyvavęs policijos pareigūnas, per kitą incidentą policija sulaikė Liaudies fronto partijos rinkimų kampanijos organizatorių Gabilą Mamedrzajevą, tačiau netrukus jį vėl paleido.

"Tai tiesioginis kišimasis į mūsų rinkimų kampaniją", - žurnalistams sakė S.Džalaloglu.

Naftos ištekliais turtingoje buvusioje sovietų respublikoje buvo surengta ne viena protesto akcija ir kalbama apie sąmokslą nuversti prezidentą Ilhamą Alijevą.

Demokratų partijai priklausantis R.Gulijevas kiek anksčiau pagrasino prieš rinkimus sugrįžti iš Ukrainos. Azerbaidžano valdžia tuomet kreipėsi į Kijevą, prašydama jį suimti ir išduoti. Tačiau jų prašymas nebuvo patenkintas.

Kiek anksčiau du vyriausybės ministrai ir keletas kitų pareigūnų buvo sulaikyti ir apkaltinti sąmokslu nuversti I.Alijevą.

Rinkimus atidžiai stebi tarptautinė bendruomenė, nes Azerbaidžanas atsidūrė strategiškai svarbioje vietoje tarp Irano ir Rusijos bei nafta turtingo Kaspijos jūros regiono ir Vakarų valstybių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.