aA
Tęsdami vizitą JAV Didžiosios Britanijos princas Charlesas ir jo žmona Kornvalio grafienė Camilla penktadienį apsilankė uragano "Katrina" nusiaubtame istoriniame Naujojo Orleano mieste.
Stovėdama ant pylimo karališkoji pora nužvelgė žemiau jūros lygio esančią vietovę, kuri labiau panašėjo į karo nusiaubtą laukymę nei gyvenamąjį JAV miesto rajoną.

Karališkoji pora turėjo galimybę palyginti jau atstatytą nuo vandenyno miestą saugantį pylimą su nuotraukoje tuoj po rugpjūčio 29 dieną praūžusio uragano užfiksuotu suardytu statiniu.

Princas Charlesas pažadėjo 25 tūkst. JAV dolerių premiją, kurią jis gavo už nuopelnus architektūros ir miesto planavimo srityje iš vienos JAV vyriausybinės organizacijos, paskirti uragano nusiaubto Meksikos įlankos regiono atstatymui.

Tai pirmasis Charleso ir Camillos, kurie susituokė balandžio mėnesį, vizitas JAV. Be apsilankymo Naujajame Orleane, karališkoji pora taip pat dalyvavo priėmime Baltuosiuose Rūmuose ir lankėsi Niujorke.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.