aA
Kadenciją baigiančio Lenkijos prezidento Aleksanderio Kwasniewskio teigimu, pastarasis dešimtmetis Lenkijos ir Lietuvos santykiuose buvo labai gero bendradarbiavimo ir bendrų pastangų stojant į Europos Sąjungą metas.
Valdas Adamkus ir Aleksandras Kwasniewskis
Valdas Adamkus ir Aleksandras Kwasniewskis
© ELTA (V.Kopūsto nuotr.)
Tai, anot Lenkijos naujienų agentūros PAP, A.Kwasniewskis pareiškė penktadienį Seinų miestelyje susitikęs su Lietuvos prezidentu Valdu Adamkumi.

"Esu laimingas, kad per mano prezidentavimą mes pradėjome pastangas siekdami narystės NATO ir kad po dešimties metų mes drauge jau esame Šiaurės Atlanto Aljanse", - sakė A.Kwasniewskis.

Kadenciją baigiantis Lenkijos vadovas taip pat teigė, jog kaimyninės šalys turi gerinti savo kelių infrastruktūrą, ypatingas dėmesys turi būti skiriamas "Via Baltica" magistralei, kuri sujungtų Skandinaviją su Vakarų ir Pietų Europa.

Po Lenkijos pasienyje su Lietuva esančiame Seinų miestelyje V.Adamkus ir A.Kwasniewskis vyko į Druskininkus. Šeštadienį A.Kwasniewskis išvyks atgal į Lenkiją.

V.Adamkus padėkojo dvi kadencijas dirbusiam A.Kwasniewskiui už jo asmeninį indėlį plėtojant šalių tarpusavio draugystę ir bendradarbiavimą, už saugumo ir stabilumo plėtrą šiame regione, už nuolatinę Lenkijos paramą Lietuvos euroatlantinės integracijos kelyje.

Lietuvos vadovas už asmeninius nuopelnus plėtojant Lietuvos ir Lenkijos tarpvalstybinius ryšius bei pagalbą mūsų šaliai Lenkijos vadovą apdovanojo aukščiausiu valstybės apdovanojimu - Vytauto Didžiojo ordinu su auksine grandine.

V.Adamkų ir A.Kwasniewskį, be oficialių santykių, sieja ir gera bičiulystė.

Spalį vykusiuose Lenkijos prezidento rinkimuose naujuoju šalies vadovu išrinktas Lechas Kaczynskis. 56 metų L.Kaczynskis, su broliu dvyniu Jaroslawu įsteigęs konservatyviąją partiją "Įstatymas ir teisingumas", užtikrintai nugalėjo savo varžovą Donaldą Tuską iš Pilietinės platformos partijos, kuris antrajame rinkimų rate surinko kiek mažiau nei 46 procentus balsų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.