aA
Kupiškio policijos pareigūnai vaikėsi iš avarijos vietos pasprukusį automobilį. Paaiškėjo, kad jį vairavo neblaivus Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariškis.
Pasak Kupiškio rajono policijos komisariato viršininko Anatolijaus Krestovo, incidentas įvyko ketvirtadienį vakare.

Policijos patruliai pastebėjo, kaip automobilis "Honda Accord", važiuodamas atbuline eiga, rėžėsi į medį. Pamatęs atvažiuojantį policijos automobilį, "Honda" vairuotojas bandė sprukti ir pradėjo važiuoti prieš eismą. Policininkai bėglį persekiojo apie 3 kilometrus ir sulaikė tik kai šis išvažiavo iš miesto.

Paaiškėjo, kad nuo pareigūnų spruko neblaivus Vyčio apygardos 5-osios rinktinės Kupiškio 561 kuopos vado pavaduotojas, vyresnysis leitenantas L.P. 24-erių vyrui nustatytas lengvas girtumo laipsnis, jo kraujyje rasta 1,33 promilės alkoholio.

Pasak policijos, kariškis buvo ne tarnyboje, neuniformuotas.

A.Krestovo teigimu, už vairavimą išgėrus ir pabėgimą iš įvykio vietos gresia bauda nuo 3 tūkst. iki 4 tūkst. litų arba teisės vairuoti automobilį atėmimas nuo trejų iki penkerių metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.