aA
Ketvirtadienį paskelbti "ABC News/Washington Post" atliktos apklausos duomenys rodo, kad dar niekada JAV prezidento George'o W. Busho populiarumo reitingai nebuvo tokie maži.
G.W.Bushas
G.W.Bushas
© Reuters/Scanpix
Mažiau nei pusė respondentų - 40 proc. - teigė, kad G.W. Bushas yra garbingas ir pasitikėjimo vertas žmogus. 67 proc. amerikiečių neigiamai atsiliepė apie jo vyriausybę ir tik mažiau nei pusė apklaustųjų mano, kad jis yra stiprus lyderis, teigiama apklausos išvadose.

60 proc. amerikiečių apskritai nepritaria G.W. Busho vykdomai politikai. ABC teigia, kad "jau seniai nebuvo tokio smarkaus visuomenės nepritarimo prezidento veiklai nuo tų laikų, kai iš posto pasitraukė jo tėvas".

Net jo paties partijoje tik pusė respublikonų - 49 proc. - yra patenkinti G.W. Busho darbu. Metų pradžioje 71 proc. respublikonų visiškai rėmė prezidentą, pažymi ABC.

Pastaruoju metu G.W. Bushas patyrė keletą politinių nesėkmių. Tarp visuomenės vis didėja susirūpinimas dėl karo Irake ir augančio amerikiečių aukų skaičiaus, kylančių naftos kainų, lėto vyriausybės reagavimo į uragano "Katrina" padarytą žalą bei viceprezidento Dick Cheney buvusio padėjėjo Lewiso Libby įsipainiojimo Centrinės žvalgybos valdybos informacijos nutekėjimo byloje.

60 proc. apklaustųjų teigė nematą prasmės kautis Irake, o 73 proc. amerikiečių mano, kad dabartinis aukų skaičius Irake yra "nepriimtinas".

61 proc. respondentų nepritaria G.W. Busho ekonomikos politikai. 65 proc. apklaustųjų teigė, kad JAV ekonomika prastėja, o 68 proc. tvirtino, jog šalis eina "klaidingu keliu".

Apklausoje dalyvavo 1 tūkst. 202 suaugę amerikiečiai. Ji buvo atliekama nuo sekmadienio iki trečiadienio. Galima paklaida - 3 procentai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.