aA
Nuo prezidentinio skandalo pradžios praėjo dveji metai. Vidaus politikoje tai buvo lūkesčių metai. Pašalinus iš Prezidento posto Rolandą Paksą, buvo žadėta jam aukštai iškeltą politinės moralės kartelę išlaikyti tame pačiame aukštyje.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA (T.Černiševo nuotr.)
Buvo žadėta negailestinga kova su korupcija. Buvo žadėtas politinis apsivalymas, atsinaujinimas ir skaidrumas. R.Paksas turėjo būti tik pradžia.

Tačiau šiandien gali susidaryti įspūdis, kad R.Paksas buvo ir pabaiga. Apie politinę korupciją kalbos netyla ir toliau. Skaidrumas mūsų politikoje lieka tamsia dėme. Politinės moralės principai vėl stumiami į šoną, nes Seimo laikinosios komisijos sudaromos tik tada, kai to nori valdančioji dauguma. Teigiama, kad politikų veiksmus turi vertinti teisėsaugos institucijos, o ne komisijos. Tik kodėl? Kas pasikeitė per dvejus metus? Kodėl R.Pakso veiksmams politinis vertinimas buvo būtinas, o kitiems aukštiems valdžios pareigūnams – ne?

Ko mus išmokė “prezidentinis skandalas”? Ir ko neišmokė?

Apie tai – penktadienį 9.09 val Žinių radijo tiesioginėje pokalbių ir ginčų laidoje “Raktas”. Kartojimas – 19.55 val. Laidos vedėjas Audrys Antanaitis. Laidoje dalyvaus Liberalų demokratų partijos pirmininkas Rolandas Paksas, Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnas Juozas Olekas bei teisininkas Stasys Šedbaras.

Klausimus laidos dalyviams pateikti arba pareikšti savo nuomonę galite šio anonso komentaruose.

Žinių radijas