aA
Žinomi intelektualai partijų diskusijose ir veiksmuose pasigenda aiškesnės valstybės ateities strategijos. Į etikos forumus susirenkantys filosofai, sociologai, teisininkai, istorikai, dvasininkai, kurių nemaža dalis priklausė 1991 m. įkurtam Lietuvos ateities forumui, nori vėl aktyviau į grįžti į politinį visuomeninį gyvenimą, juos piktina dabarties politikų mąstymas ir elgesys.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Intelektualai atkreipia dėmesį, kad už tai, jog Lietuvoje ignoruojamas teisingumas ir už dabartinę valstybės kritinę būklę labiausiai atsakinga įstatymų leidžiamoji ir vykdomoji valdžios bei šalies strategai, blogai organizavę valstybės turto privatizaciją, iššvaistę ne tik biudžeto lėšas, bet ir privatizavimo fondo bei iš užsienio paskolų gautas lėšas.

Už ją atsakinga taip pat ir teisėsauga, neužtikrinusi teisingumo įgyvendinimo, neužkirtusi kelio nusikalstamumo augimui, bei “ketvirtoji valdžia” - žiniasklaida, nepajėgianti giliau analizuoti valstybės ekonominės, politinės ir moralinės padėties. Nemaža atsakomybės tenka ir patiems piliečiams, pasyviai laukusiems, kada valdžia susiprotės ir pradės gerbti visus savo piliečius.

Tai komentuoja:

Boguslavas Gruževskis Socialinių mokslų daktaras

Vacys Bagdonavičius daktaras

Krescencijus Stoškus Humanitarinių mokslų daktaras, filosofas

Veidas