aA
Italijos premjeras Silvio Berlusconi interviu, kuris spausdinamas ketvirtadienį, sakė, kad vienas mirtininkas rezgė sąmokslą susprogdinti jį futbolo stadione.
Silvio Berlusconi
© EPA-ELTA
"Man iškilo tiesioginė grėsmė. Į mane stadione taikosi sprogdintojas mirtininkas, - italų laikraščiui "Libero" sakė S.Berlusconi. - Bet tai klausimas ne dėl manęs. Ten buvo pusė Italijos. Argi žmonės dėl to nesijaudina?"

S.Berlusconi nenurodė, kada sąmokslas buvo atskleistas, o jo atstovai atsisakė plačiau komentuoti.

Premjerui priklauso futbolo klubas "AC Milan", ir jis kartais nuvyksta į šalies finansinėje sostinėje Milane esantį stadioną "San Siro" stebėti jų rungtynių. Italija, artima JAV vadovaujamo Irako karo sąjungininkė, internetu yra gavusi daugybę grasinimų, kuriuos tikriausiai reiškė islamistai. Keliuose šių grasinimų taikiniu buvo nurodomas S.Berlusconi.

Italijos vidaus reikalų ministras Giuseppe Pisanu liepos mėnesį sakė, kad terorizmas "beldžiasi į Italijos duris". Vėliau jis nurodė, kad didžiausias pavojus Italijai grės kitų metų pradžioje, kai šalyje vyks žiemos olimpiada ir visuotiniai rinkimai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.