aA
Šiaip ne taip gavę 2007-2013 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų panaudojimo planą nevyriausybinių organizacijų vadovai pasipiktino, kad mokslui ir švietimui numatyti tik trupiniai.
Europos Sąjunga, ES, eurai, pinigai
Europos Sąjunga, ES, eurai, pinigai
© Corbis/Scanpix
Nevyriausybinių organizacijų, jaunimo ir akademinės bendruomenės atstovai prezidentui Valdui Adamkui vakar išdėstė savo nerimą dėl 2007-2013 metų Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšų švietimo ir mokslo plėtrai panaudojimo.

Susitikime su Adamkumi dalyvavusi Grupės už nacionalinio susitarimo siekiant ekonominės ir socialinės pažangos įgyvendinimą narė Diana Skučaitė medžiagą, susijusią su 2007-2013 metų ES struktūrinių fondų lėšų panaudojimu, prilygino slaptai informacijai.

"Susipažinus su medžiaga, paaiškėjo, kad didžiausia pinigų dalis planuojama transporto tinklui modernizuoti ir aplinkosaugai. Mes su tuo nesutinkame.

Prieš porą metų akademinė visuomenė buvo raminama esą ji nepasirengusi panaudoti ES fondų lėšų. Per antrąjį etapą žadėtos dvigubai didesnės lėšos. Tačiau dabar švietimo infrastruktūrai skirta pinigų dalis yra mažesnė", - aiškino Skučaitė. "Dar keisčiau, kad bedarbiams perkvalifikuoti skiriama didesnė pinigų dalis negu specialistams rengti", - dėstė ji.

Lietuvos mokslo tarybos pirmininkas profesorius Eugenijus Butkus sakė, kad struktūrinių lėšų skirstymas, net nepaskelbus oficialų skaičių, kelia nerimą: "Apie kokį švietimo prioritetą galime kalbėti, kai jam iš 100 proc. skiriami tik 4 procentai?"

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"