aA
Bosnijoje ir Hercegovinoje žuvo du vaikai, žaidę su granata. Tai trečiadienį pranešė Jaičės miesto policijos pareigūnai.
11 metų Simė Radovacas ir jo dvejais metais jaunesnis brolis Antonijus antradienį išėjo iš namų Doribabos kaime į netoliese esančią bažnyčią. Kai vaikai laiku negrįžo į namus, tėvas pradėjo jų ieškoti. Sūnų lavonus jis rado šalikelėje.

"Niekas nežino, kur vaikai rado tą granatą", - sakė žurnalistams aukų giminaitis Mijas Klaričius. Per karą Bosnijoje ir Hercegovinoje kaimas nebuvo atsidūręs prie fronto linijos.

Jaičės policijos viršininkas informavo, kad prie negyvų vaikų buvo rastas granatos apsauginis kaištis. Pasak pareigūno, nors šalies valdžia imasi priemonių, kelias tokioms tragedijoms tebėra neužkirstas.

Bosnijoje ir Hercegovinoje ginklui turėti reikalingas leidimas, bet daugelis piliečių tebėra apsiginklavę per 1992-1995 metų karą įgytais ginklais.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.