aA
Moteris, dėl kurios atsisakymo paisyti Vokietijos socialdemokratų lyderio nuomonės šią partiją (SDP) ištiko rimta krizė, sutiko su kompromisu dėl aukščiausių partijos postų paskirstymo, trečiadienį sakė šaltiniai.
Kairiojo sparno atstovė Andrea Nahles pirmadienį laimėjo SDP vadovybės balsavimą dėl jos paskyrimo partijos generaline sekretore, nors partijos pirmininkas Franzas Muenteferingas buvo parinkęs kitą kandidatą.

Dėl to F.Muenteferingas atsistatydino, be to, pareiškė nesąs tikras, ar, kaip planuota, užims vicekanclerio ir darbo ministro postus naujojoje koalicinėje vyriausybėje, kuriai turi vadovauti krikščionių demokratų lyderė Angela Merkel.

35 metų A.Nahles pastarosiomis dienomis išreiškė apgailestavimą dėl sukelto chaoso ir trečiadienį sutiko per partijos suvažiavimą, kuris įvyks po dviejų savaičių, nebesiekti SDP generalinio sekretoriaus posto, sakė šaltiniai.

Vietoje to ji užims vieną iš penkių partijos vicepirmininkų postų. Vokietijos vystymo ministrė Heidemarie Wieczorek-Zeul, kuri šiame poste dirbo 12 metų, sutiko užleisti vietą A.Nahles, partijai siekiant, kad iškiltų nauja politikų karta.

Antradienį vakare partijos pirmininku sutiko tapti rytinės Brandenburgo žemės premjeras, 51 metų Matthiasas Platzeckas, kuris sakė remsiantis F.Muenteferingą kaip vicekanclerį ir darbo ministrą. Kol kas neaišku, kas dabar taps SDP generaliniu sekretoriumi, kuris yra atsakingas už partijos vidaus reikalus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.