aA
Savaitgalį Paryžiuje pasibaigusioje Tarptautinės lesbiečių ir gėjų asociacijos (ILGA) Europos regiono (ILGA Europe) konferencijoje buvo nuspręsta 2007 metų konferenciją surengti Vilniuje, pranešė Lietuvos gėjų lyga (LGL).
homoseksualumas
© Corbis
LGL dėl teisės būti asociacijos trisdešimt pirmos metinės konferencijos šeimininke rungėsi su Austrijos gėjų ir lesbiečių organizacija HOSI Wien. Konferencijos delegatų sprendimui balsuoti už Vilnių įtakos turėjo neseni neapykantos gėjams proveržiai Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

ILGA Europos skyriui priklauso virš 200 organizacijų iš įvairių Europos šalių. Ši nevyriausybinė organizacija turi atstovo statusą Europos Taryboje. Pagrindinė organizacijos misija – atstovauti europiečių, kurie diskriminuojami dėl lytinės orientacijos ar lyties tapatybės, teises.

Europos Komisija paskelbė 2007-uosius Europos lygių galimybių metais. LGL pirmininkas Vladimiras Simonko tikisi, kad šis europinis renginys bus vienas iš svarbesnių ES lygių galimybių politikos kontekste, garsiai akcentuosiantis diskriminavimo dėl lytinės orientacijos ir homofobijos žalą bei poreikį praktiškai įgyvendinti lygias galimybes visiems piliečiams.

Teigiama, kad šeši procentai Europos gyventojų yra homoseksualūs arba biseksualūs. Gėjų, lesbiečių, biseksualų ir transseksualų padėtis įvairiose Europos šalyse skiriasi. Tačiau pastebima daug bendrų tendencijų.

Apie jas bus diskutuojama penkias dienas truksiančiuose seminaruose ir plenariniuose posėdžiuose. Pagrindinės temos – diskriminavimas ir priekabiavimas darbe, mokyklose ir kaimynystėje, smurtas prieš gėjus, būsto, sporto ir kitų viešų paslaugų prieinamumo problemos, socialinė ir sveikatos rizika, nelygi teisinė apsauga.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.