aA
Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas teigia nematantis priežasčių valdančiajai koalicija subyrėti bei Vyriausybei atsistatydinti. "Tikrai nėra priežasčių koalicijai suirti, Vyriausybei atsistatydinti, aš nematau rimtų priežasčių, tai yra tiktai kalbos, kurios neturi rimtų pagrindų", - trečiadienį interviu "Žinių radijui" sakė A.Paulauskas.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
© ELTA
Anot parlamento vadovo, jei premjeras Algirdas Brazauskas nesitraukia, viskas lieka savo vietose.

Komentuodamas valdančiosios Darbo partijos vadovo Viktoro Uspaskicho viešus pareiškimus apie galimus pasikeitimus Vyriausybėje, A.Paulauskas pakartojo manantis, jog tai tėra svarstymai.

Trečiadienį keturių partijų valdančiosios koalicijos Politinė taryba svarstys, ar dabartinė socialdemokratų (LSDP) lyderio premjero Algirdo Brazausko vadovaujama Vyriausybė gali toliau dirbti.

A.Paulauskas mano, kad Politinėje taryboje pagrindinės kalbos suksis apie opozicinių konservatorių inicijuojamą Seimo komisiją premjero šeimos verslo skaidrumui tirti.

"Visas pokalbis turėtų suktis apie tai, ar reikia sudaryti komisiją Seime, ar ji bus sudaroma ir kaip koalicijos partneriai balsuos", - dėstė Seimo pirmininkas.

Konservatorių iniciatyvą kurti Seimo komisiją parėmus ir daliai Darbo partijos atstovų Seime, valdančiojoje koalicijoje kilo nesutarimų.

A.Brazauskas neoficialiai pareiškė ketinąs atsistatydinti, jei Seime bus sudaryta komisija jo šeimos verslo reikalams tirti.

Nesutarimai dar labiau paaštrėjo, Darbo partijos lyderiui ketvirtadienį viešai pareiškus apie kandidato į premjerus paieškas vietoje kontroversijon dėl šeimos verslo patekusio socialdemokratų lyderio A.Brazausko.

V.Uspaskichas neslėpė ambicijų formuoti naują Vyriausybę, užsiminė ir apie pirmalaikių rinkimų galimybę.

Prezidentas Valdas Adamkus paragino valdančiąją keturių partijų koaliciją kuo greičiau tarpusavyje išsiaiškinti nesutarimus ir atsakyti - ar dabartinė koalicija pajėgi toliau dirbti ir vykdyti savo įsipareigojimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.