aA
Amsterdame pirmadienį buvo nušautas teisininkas, kurį Olandijos žiniasklaida dėl to, kad jis gindavo šio miesto nusikalstamo pasaulio atstovus, buvo praminusi "velnio advokatu". Dienraštis "De Telegraaf" antradienį pranešė, kad pirmadienio vakarą pietinio Amsterdamo priemiesčio gatvėje nužudytas Evertas Hingstas ruošėsi duoti interviu televizijai, kurio metu ketino paneigti esąs "nusikaltėlių advokatas".
pistoletas, ginklas
© Corbis
"Jis buvo sužeistas ir mirė iš karto", - sakė policijos atstovas spaudai ir pridūrė, kad pareigūnai rado sudegintą mašiną, kuria veikiausiai spruko nusikaltėliai. Jokių įtariamųjų dar nesulaikyta.

E.Hingstas nustojo verstis advokato praktika, kai buvo suimtas dėl įtarimų, kad jis pats dalyvauja nusikalstamoje veikloje. Advokatas neigė šiuos kaltinimus ir buvo pasiryžęs apginti savo reputaciją, pažymėjo "De Telegraaf".

Ši žmogžudystė Amsterdamo nusikaltėlių pasaulyje yra pirmoji nuo praėjusių metų gegužės, kai netoli savo biuro buvo nušautas Willemas Endstra, prekiavęs nekilnojamuoju turtu. Dieną prieš tai jis dalyvavo televizijos laidoje, per kurią paneigė įtarimus, esą jis padėjo nusikaltėliams plauti pinigus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.