aA
Baltarusijos kariniai pareigūnai išreiškė nusistebėjimą dėl vokiečių spaudoje pasirodžiusių Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus teiginių apie galimą šios šalies karinę agresiją ir sakė maną, kad jie neturi pagrindo.
Siena, pasienis - karikatūra
Siena, pasienis - karikatūra
© DELFI
Anksčiau Vokietijos laikraštis "Die Welt" išspausdino straipsnį, kuriame buvo cituojami V.Adamkui priskiriami žodžiai, jog "Lukašenkos armija gali užpulti mažą Pabaltijo valstybę".

"Aš atsakau už 80 proc. oro sienos su Lietuva ir galiu atsakingai pareikšti, kad niekas nepasikeitė nei dėl kovinio budėjimo, nei dėl kariuomenės perdislokavimo", - antradienį pareiškė Baltarusijos karinių oro pajėgų ir priešlėktuvinės gynybos kariuomenės Vakarų operatyvinės taktinės vadovybės vadas pulkininkas Igoris Azarionokas.

"Niekas nepasikeitė, net atsižvelgiant į tai, kad Lietuvoje dabar bazuojasi NATO naikintuvai", - pridūrė jis.

O.Azarionoko nuomone, "galbūt Adamkaus žodžius išprovokavo tai, kad spalio viduryje Baltarusijoje Šiaurės Vakarų kryptimi vyko sausumos kariuomenės operatyviniai taktiniai mokymai".

"Tai buvo planiniai kariniai mokymai, ir visoms gretimoms šalims apie tai buvo pranešta nustatyta tvarka", - paaiškino jis.

O.Azarionokas taip pat mano, kad galbūt cituoti V.Adamkaus teiginiai susiję su Rusijos orlaivį Su-27 Lietuvos teritorijoje ištikusia avarija, "su kuria mes (Baltarusija) nieko bendra neturėjome".

"Nacionalinio saugumo koncepcijoje ir karinėje doktrinoje nė žodžio nepasakyta apie galimą priešininką, atvirkščiai - sakoma, kad Baltarusija nelaiko nė vienos valstybės potencialia priešininke", - pabrėžė karinis pareigūnas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.