aA
Postą paliekantis Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis prisipažino, kad sprendimas pasiųsti Lenkijos karius padėti JAV ir Didžiosios Britanijos pajėgoms įsiveržti į Iraką buvo sunkiausiai priimtas sprendimas per dešimtį jo prezidentavimo metų.
Aleksandras Kwasniewskis
Aleksandras Kwasniewskis
© ELTA (V.Kopūsto nuotr.)
"Prisijungimas prie antiteroristinės koalicijos buvo logiškas, tačiau karių pasiuntimas (į Iraką - ELTA) Europai atnešė ne tik susiskaldymą, bet ir dideles netektis", - teigė A.Kwasniewskis interviu Vokietijos dienraščiui "Die Welt".

"Aš niekada neužmiršiu pirmųjų laidotuvių Ščecine, kai pareiškiau užuojautą mirusio pareigūno dukteriai, kuri buvo tokio pat amžiaus kaip ir mano duktė. Tai pasilieka visam gyvenimui", - sakė jis.

Daugelis lenkų nepritarė karui, per kurį buvo nuverstas Irako lyderis Saddamas Husseinas. Tačiau A.Kwasniewskis teigė nesigailintis dėl savo sprendimo pasiųsti lenkų karius į Iraką.

"Karių pasiuntimas buvo teisingas sprendimas. Pasaulis be Sadamo yra geresnis", - sakė jis.

Nueinanti Lenkijos kairiųjų vyriausybė rėmė JAV vadovaujamą invaziją į Iraką nuversti S. Huseino režimą ir pradžioje į karą pasiuntė 2,5 tūkst. karių. Šiuo metu Irake yra 11,7 tūkst. Lenkijos karių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.