aA
Izraelis ketina leisti, kad Europos Sąjungos (ES) atstovai stebėtų Gazos Ruožą ir Egiptą skiriantį Rafaho pasienio terminalą, siekdamas, kad siena vėl būtų atidaryta, pirmadienį pranešė aukštas Izraelio pareigūnas.
Šio klausimo sprendimas įstrigo dar rugsėjį, kai Izraelis išvedė savo karius iš palestiniečių teritorijų, o neseniai susilaukė ir tarptautinės bendruomenės pasiuntinio Jameso Wolfensohno kritikos.

"Už šį klausimą atsakingi ministrai davė žalią šviesą Europos stebėtojų dalyvavimui, jų užduotis bus prižiūrėti Rafaho sienos kirtimą", - sakė ministro pirmininko Arielio Sharono padėjėjas.

"Egipto pusėje patikrinimą atliks egiptiečių ir palestiniečių valdžios atstovai, o Europos stebėtojai dalyvaus palestiniečių pusėje ir informuos mus", - sakė savo pavardės nenorėjęs skelbti pareigūnas.

Palestiniečių pusėje taip pat bus sumontuotos stebėjimo kameros, kurios leis Izraelio atstovams stebėti įvykius "realiu laiku" , pridūrė jis.

Tikimasi, kad Izraelio saugumo kabinetas patvirtins šias priemones, ir pasak visuomeninio radijo, tai turėtų įvykti antradienį.

Vienintelė Izraelio teritoriją aplenkianti Rafaho perėja Gazos Ruože buvo uždaryta rugsėjo 7 dieną, likus penkioms dienoms iki Izraelio pasitraukimo pradžios.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.