aA
Paryžiaus priemiestyje keturias naktis iš eilės nesiliovė policijos ir įtūžusių jaunuolių susirėmimai, pirmadienio rytą pranešė šaltiniai policijoje. Padėtį dar labiau paaštrino kaltinimai, esą pareigūnai mečetėje panaudojo ašarines dujas.
Anot šaltinių, kulkos nesunkiai sužeidė šešis policininkus.

Kilus smurtui, buvo sulaikyta 11 asmenų, kurie, kaip sakė departamento saugumo tarnybos atstovas Jeanas-Lucas Sidot'as, dalyvavo padegant aštuonis automobilius ir 16 šiukšliadėžių. Kad šiaurės rytiniame Paryžiaus Kliši su Bua priemiestyje vėl kilus neramumams būtų nukentėję civilių, nepranešama.

Smurto priežastimi tapo ketvirtadienį įvykęs incidentas, per kurį nuo elektros srovės iškrovos žuvo du 15 ir 17 metų jaunuoliai. Jie buvo užsikeberioję ant elektros perdavimo stoties sienos ir nukrito ant transformatoriaus.

Remdamasis kartu su žuvusiaisiais buvusio ir likusio gyvo 21 metų jaunuolio parodymais, vietos prokuroras teigė, kad vaikinukai per klaidą pamanė, jog juos persekioja policija. Policija neigia persekiojusi jaunuolius, tačiau dėl šio įvykio pradėtas teisminis tyrimas ir tarnybinis patikrinimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.