aA
Valstiečių partija Seimo rinkimuose rudenį tikisi gauti apie 13 proc. rinkėjų balsų ir savo žinion perimti žemės ūkio ministeriją.
Spaudos konferencijoje trečiadienį Valstiečių partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigė, kad Seimo, kaip ir savivaldybių tarybų, rinkimuose vėl dalyvaus kartu su Lietuvos krikščionių demokratų sąjunga.

"Mes partnerių nekeisime, nes mūsų interesai daugelyje sričių sutampa, ir mes nematome jokių problemų dirbti kartu", pažymėjo Seimo narys.

R. Karbauskis tikisi, kad Valstiečių partija Seimo rinkimuose pasirodys dar geriau, nei per savivaldybių tarybų rinkimus, ir sieks gauti 13 proc. visų rinkėjų balsų.

Valstiečių partija savivaldybių tarybų rinkimuose pagal surinktų mandatų skaičių buvo antra po Naujosios sąjungos.

"Tai leistų mums turėtų stipresnes pozicijas Seime ir gauti įgaliojimą spręsti kaimo problemas ir tvarkytis žemės ūkio ministerijoje", sakė partijos pirmininkas, turintis didelį agroserviso verslą.

R. Karbauskis sakė, kad nors Valstiečių partija po savivaldybių tarybų rinkimų tikėjosi gauti 15 merų postų, šios partijos atstovai vadovaus 11 savivaldybių - Biržų, Ignalinos, Jurbarko, Kupiškio, Pagėgių, Panevėžio, Rokiškio, Šakių, Šiaulių, Širvintų ir Ukmergės.

Jis apgailestavo, kad skirtingų ideologijų partijų susitarimai leido merais tapti tų partijų atstovams, "kurios balsų gavo dešimtis kartų mažiau negu valstiečių kandidatai".

"Labai sunku įsivaizduoti savivaldybės darbą našų, kada vadinamoji dauguma sudaryta iš 6 ar 7 partijų atstovų, kurios kertasi ideologiniai principais", kalbėjo R. Karbauskis.

Tačiau, jo teigimu, Valstiečių partija netrukdys taip išrinktiems merams dirbti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.