aA
Didžiausia Graikijos jūrų katastrofa per 35 metus įvyko vėlų antradienio vakarą Egėjo jūroje, prie Paro salos. Keltas rėžėsi į uolą, kurią žymėjo švyturys, matomas net už kelių kilometrų. Laivas nuskendo per pusvalandį, o keleiviai - kai kurie net be gelbėjimosi liemenių, atsidūrė tamsioje audringoje jūroje.

Vėliau kai kurie išsigelbėję žmonės pasakojo, kad įgulos nariai antradienį vakare žiūrėjo per televizorių futbolo rungtynes tarp Graikijos "Panathinaikos" ir Vokietijos "Hamburger SV" klubų. Tuo tarpu daugiau kaip 500 žmonių plukdęs laivas per štormą užplaukė ant uolų, būdamas vos už trijų kilometrų nuo kurortinės Paro salos.

Graikijos pareigūnai pradėjo avarijos tyrimą. Prokuroras Panagiotis Dimopoulos (Panajotis Dimopulas) trečiadienį pareiškė, kad sieks pareikšti įgulai kaltinimus dėl "keliasdešimties žmonių nužudymo".

"Nepaaiškinama, kaip laivas susidūrė su tikrai žinoma uola, nuo kurios sklinda šviesa, matoma net už septynių mylių (11 kilometrų). Turi būti aklas, kad jos nematytum", sakė kranto apsaugos viršininkas Andreas Sirigos (Andreas Sirigas).

Praėjusią naktį laivai ir sraigtasparniai dėl audros negalėjo dalyvauti paieškose. Tačiau vos pradėjus aušti, Paro salos rajone buvo atnaujintos paieškos. Jose dalyvauja du sraigtasparniai, keturi Graikijos kariniai laivai, du kranto apsaugos gelbėjimo laivai ir britų karinio jūrų laivyno laivas "Liverpool".

Per gelbėjimo operaciją nuo širdies smūgio mirė vienas pakrantės apsaugos pareigūnas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.