aA
Danijos referendume dėl šalies prisijungimo prie bendros Europos Sąjungos (ES) valiutos - euro vienoks ar kitoks sprendimas bus priimtas labai nedidele balsų persvara. Tai rodo dvi naujausios visuomenės nuomonės apklausos, kurių rezultatai paskelbti ketvirtadienį - balsavimo dieną.
Balsavimas, kuris prasidės 9 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, o baigsis 20 val., laikomas ženklu, parodysiančiu euro ir Europos integracijos perspektyvas.

Tyrimų instituto PLS duomenimis, 50,5 proc. danų balsuos už euro įvedimą, 49,5 proc. - prieš, o 8 proc. dar nebuvo apsisprendę, praneša laikraštis "Aktuelt". Visuomenės nuomonės apklausos rezultatų paklaida yra 2,5 procento.

Ankstesnė PLS apklausa, kurios rezultatai paskelbti rugsėjo 14 dieną, rodė, kad nepritariančių euro įvedimui danų buvo daugiau (44 proc.) nei šalininkų (39 proc.).

Tuo tarpu GfK apklausa, kurios rezultatai ketvirtadienį išspausdinti bulvariniame laikraštyje B.T., parodė euro šalininkų ir priešininkų esant po lygiai - po 47 procentus. Dar 5 proc. buvo neapsisprendę, o 1 proc. neketino balsuoti.

Ankstesnės, rugsėjo 26 dienos apklausos metu GfK nustatė, kad prieš euro įvedimą ketino balsuoti 44 proc. danų, o už - 41 procentas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.