aA
Internetu platinamos muzikos rinkoje chaosas išnyks tik tuomet, kai bus išspręstos su saugumu susijusios problemos, skelbiama neseniai paskalbtoje ataskaitoje.
Ataskaitoje teigiama, jog ši rinka turi stulbinančias augimo galimybes, tačiau šiuo metu ją kankina daugybė problemų: atsiranda formatų, konkuruojančių su MP3, be to, sunkiai sprendžiami saugumo klausimai.

Puslaidininkių, elektronikos įrenginių bei atminties kortelių gamintojai, siekdami išsikovoti vietą MP3 rinkoje, skubėjo pristatyti naujus ir patobulintus grotuvus.

"1999 metais planuota parduoti daugiau nei 1 mln. nešiojamų MP3 grotuvų, tačiau buvo parduota tik 750 tūkst. Taip atsitiko dėl nesibaigiančių debatų saugumo klausimais bei atminties kortelių trūkumo. Tačiau spėjama, kad visos šios problemos bus išspręstos dar šiais metais”, pabrėžiama ataskaitoje.

“Nors MP3 ir gali būti išstumta kito, tobulesnio formato, manome, kad pati rinka artimiausiu metu ne augs, o tiesiog sprogs”.

Ataskaitoje prognozuojama, jog šiemet nešiojamųjų grotuvų bus parduota keturis kartus daugiau nei pernai, o iki 2002-ųjų metų jų bus parduota iš viso 30 milijonų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.