aA
Kaip pareiškė interviu agentūrai "Interfax" radijo stoties Maskvos biuro direktorius Savikas Šusteris, "tai, kas įrašyta į vaizdo juostą, daro itin sunkų įspūdį". Jis pridūrė, jog visi A. Babickio kolegos tikisi, kad jis gyvas.

S. Šusteris nurodė, jog juostoje nėra įrodymų, kad siužetas buvo nufilmuotas vasario 6 dieną, kaip tai sako pats A. Babickis. "Taip pat neaiški ir vieta, kur yra Andrejus ir kas jį laiko", pabrėžė jis.

Remiantis federalinės valdžios versija, A. Babickis buvo pakeistais į kelis karius, patekusius į nelaisvę pas čečėnus.

S. Šusteris abejoja, ar čečėnai laiko žurnalistą. "Sprendžiant iš žodžių, kuriuos vartojo Andrejus, galima daryti tokią išvadą. Pavyzdžiui, Andrejus sako, kad "žmonės, kurie čia yra". "Šis teiginys verčia suklusti", paaiškina S. Šusteris. Drauge jis pridūrė, kad peržiūrint juostą iškilo ir daugiau dalykų, kurie kelia "didelį nerimą dėl A. Babickio likimo".

Drauge S. Šusteris negali tvirtai pasakyti, kad žurnalistą laiko kuri nors viena iš federalinių jėgos struktūrų.

Atsakydamas į klausimą, S. Šusteris pranešė, kad vaizdo juostą antradienio vakarą atnešė į radijo stoties biurą nežinomi žmonės, kurie ją pardavė už 300 dolerių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.