aA
Populiarios televizijos laidos "Dviračio žynios" kūrybinės grupės nariai Gintaras Ruplėnas, Vytautas Šerėnas, Haroldas Mackevičius bei jos prodiuseris Arūnas Valinskas trečiadienį apskundė teismo nutartį areštuoti jų turtą.
Sprendimą dėl arešto Vilniaus apygardos teismas priėmė šių metų rugsėjo 18-ąją.

Taip nuspręsta gavus Baltijos televizijos (BTV) ieškinį dėl vienašališkai nutrauktų sutarčių, transliuojant A.Valinsko prodiusuojamas laidas "Dviračio šou" bei "Korida".

Už sutarčių nevykdymą BTV teismo prašo iš atsakovų priteisti per milijoną 300 tūkstančių litų. Siekiant, kad ieškinys būtų išieškotas, BTV paprašė iškart areštuoti atsakovų turtą.

Skirtingų kontorų antstoliai jau pradėjo vykdyti teismo nutartį.

Jau išsiųsti dokumentai, kad būtų areštuotos A.Valinsko 525 tūkstančių litų, H.Mackevičiaus 262,5 tūkstančio litų bei G.Ruplėno 262,5 tūkstančio litų sąskaitos Vilniaus banke.

Arešto procedūras jau pradėjo ir kitos antstolių kontoros, tačiau ne visoms pavyko surasti teismo nutartyje nurodytą turtą.

A.Valinskui, G.Ruplėnui, V.Šerėnui bei H.Mackevičiui yra paskirtas turto areštas maždaug lygiomis dalimis pagal ieškovų nurodytą sumą - per 1,3 milijono litų.

Konfliktas tarp BTV vadovybės bei A.Valinsko dėl jo prodiusuojamų laidų kilo vasarą. Po jo "Dviračio šou" bei "Korida" nutraukė sutartis ir perėjo į LNK. Joje šios populiarios laidos pradėtos rodyti naujais pavadinimais - "Dviračio žynios" bei "Arena".

BTV vadovų įsitikinimu, A.Valinskas susitarimą su televizija nutraukė vienašališkai. Dvejų metų sutartyje buvo numatyta, kad ji gali būti nutraukta tik abipusiu susitarimu arba teisminiu būdu.

A.Valinskas bei "Dviračio žynios" kūrybinės grupės narys, buvęs BTV komercijos direktorius H.Mackevičius ne kartą yra pareiškė, jog BTV pirmoji ne kartą sulaužė susitarimą, laiku neatsiskaitydama.

Abiem pusėms nepavykus ginčo išspręsti taikiai, BTV pateikė ieškinį Vilniaus apygardos teismui.

A.Valinsko bei kitų atsakovų skundą dėl paskirto turto arešto turėtų nagrinėti Lietuvos apeliacinis teismas.

"Lietuvos rytas"