aA
Šaltesnės permainos jau visai arti Lietuvos. Penktadienį ir šeštadienį orai beveik nesikeis: peizažas bus niūrus, dažnai palis. Sekmadienį dangus jau bus šviesesnis, oras sparčiai atšals.
Orai atšals: pasiruoškite šiltesnius rūbus
© Shutterstock

Penktadienį dangumi vėl plauks debesys, daug kur palis, galima ir šlapdriba. Numatomas smarkus pietų, pietvakarių krypties vėjas. Nakties metu kai kur formuosis plikledis. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, galimi pragiedruliai, o dieną plūstels gausesni krituliai. Temperatūra svyruos tarp 2–4 laipsnių šilumos. Šiauliuose bus apie 1–3 laipsnius šilumos. Lietingesnė bus antroji dienos pusė.

Pajūryje visą parą debesys negailės lietaus, temperatūra sieks 3–5 laipsnius šilumos, bus vėjuota.
Šeštadienį numatomas permainingas debesuotumas, vietomis jau ir pragiedrulių bus. Visgi, kritulių neišvengsime, ypač pirmoje paros pusėje. Numatomas vidutinio stiprumo vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune protarpiais varvės dangus, temperatūra svyruos apie 3–4 laipsnius šilumos.

Šiauliuose nakties ir ryto metu nuvilnis gausesnis lietus, galima ir šlapdriba. Dieną debesys praretės. Vyraus 2–3 laipsnių. Pajūryje debesys tai susibėgs, tai vėl skirstysis, protarpiais palis. Temperatūra svyruos apie 4–5 laipsnius šilumos.

Sekmadienį orai atšals, daugės pragiedrulių. Pirmoje paros pusėje vietomis galimas nedidelis sniegas, plikledis. Vakarinių krypčių vėjas bus ramesnis, tačiau vakare ir vėl stiprės. Vilniaus ir Kauno apylinkėse naktis bus apniukusi, iškris viena kita snaigė, bus apie 1 laipsnį šilumos. Ryte ir dieną temperatūra svyruos apie nulį. Vakare oras atšals. Šiauliuose temperatūra svyruos tarp –2–0 laipsnių šalčio. Naktį galimas debesuotumas, nedideli krituliai, o diena bus saulėta. Pajūryje išsilaikys 1–2 laipsnių šiluma. Diena bus giedra, pūs gūsingas vėjas, kuris vakare įsismarkaus dar labiau.
Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis

gismeteo.lt