aA
Dagestano Chasaviurto rajone rasta kovotojų stovykla ir dvi slėptuvės, o sostinėje surengta speciali operacija, pranešė sekmadienį Chasaviurto rajono vidaus reikalų skyriaus (VRS) budėtojų dalis.
Machačkaloje specialios operacijos metu sunaikinti penki kovotojai, žuvo du milicininkai. Dagestane sukelti ant kojų visi milicijos daliniai.

Kovotojų stovykla aptikta šukuojant Pokrovskojės kaimo apylinkėse esantį miškų masyvą. Joje, be penkiavietės palapinės, dar buvo polietilenu dengta pašiūrė, stalas sprogstamiesiems užtaisams montuoti. Čia rastas ir granatsvaidis "Mucha", 15 elektros detonatorių ir savadarbių sprogstamųjų užtaisų.

Už 100-150 metrų nuo stovyklos aptiktos dvi slėptuvės, o jose - penkios plastikinės talpos, sveriančios 10 ar 20 kg, su amonio salietra, kelios automobilių apsaugos sistemos "Tomahauk", perdarytos į sprogmenų detonavimo pultus, du savos gamybos sprogdinimo įtaisai, Machačkalos žemėlapis su pažymėtais objektais.

Ant dviejų sprogstamųjų užtaisų buvo užrašyti automobilių numeriai. Patikrinus nustatyta, jog jais važinėja Chasaviurto rajono VRS viršininkas ir vienas iš Dagestano VRM vadovo pavaduotojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.