aA
Neramumų krečiamoje Kandaharo provincijoje pietų Afganistane sekmadienį savižudžio vairuojamam automobiliui įsirėžus į kitą automobilį, sužeisti keturi Britanijos piliečiai, pranešė aukštas Afganistano pareigūnas.
Jau antras šią savaitę toks incidentas įvyko judriame pagrindiniame kelyje, maždaug už 1 kilometro nuo JAV kariuomenės bazės, netoli Kandaharo miesto centro.

Kandaharo gubernatorius Assadullahas Khalidas (Asadulahas Chalidas) sakė, kad keturi britai į Kandaharo provinciją atvyko su oficialia užduotimi - padėti vietos valdžiai parengti muitinės įstatymus.

"Du iš jų sužeisti sunkiai, o kitų dviejų sužeidimai nėra tokie rimti", - žurnalistams sakė A.Khalidas. Pasak jo, savižudžio tapatybė kol kas nenustatyta.

Gyventojai minėjo, jog nuo sprogimo nukentėjo ir du praeiviai.

Kandahare yra užsienio karinė bazė, iš kurios persekiojami talibai ir jiems padedantys islamo kovotojai. Mieste, kuris anksčiau buvo pagrindinė Talibano režimo tvirtovė, būstines turi ir užsienio pagalbos tarnybos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.