aA
Arabų sunitų lyderiai susitiko Bagdado mečetėje, kad nuspręstų, ar boikotuoti spalio 15 dienos naujosios konstitucijos referendumą. Pritarus boikotui referendumo rezultatai gali būti laikomi neteisėtais.
Irakas, Nedžefas, imamo Ali mečetė
Irakas, Nedžefas, imamo Ali mečetė
© AFP/Scanpix
Kelių įtakingų arabų sunitų grupių nariai susirinko Bagdado Um al Kuros mečetėje į konferenciją, kuri gali užtrukti dieną ar ilgiau.

"Mes nuspręsime, ar dalyvauti referendume", - teigė vyresnysis musulmonų dvasininkų asociacijos pareigūnas Abdulas Salaam al-Qubaisis.

"Mes bet kuriuo atveju nepritariame konstitucijai, tačiau dabar nuspręsime, ar mes iš viso eisime balsuoti", - pažymėjo jis.

Daugiau nei 100 delegatų susirinko į diskusiją, kuri gali nulemti, kaip bus traktuojami ypač svarbaus Irako politiniam procesui referendumo rezultatai.

Jei maždaug 20 proc. Irako gyventojų sudarantys sunitai arabai nuspręs boikotuoti balsavimą, referendumas įvyks, tačiau jo rezultatai gali būti laikomi ne visai teisėtais.

Politikos analitikai teigė, kad sunitų "ne" vis tiek nepakeistų teigiamo referendumo rezultato, tačiau jų dalyvavimas bent jau suteiktų procesui daugiau teisėtumo.

Konstitucija bus priimta, jei daugiau nei pusė balsuotojų jai pritars ir jei du trečdaliai balsuotojų trijose iš 18 Irako provincijų nepasakys "ne".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.