aA
Seimo Tėvynės sąjungos frakcija tebemato tolesnio bendradarbiavimo perspektyvas su vidinių nesutarimų draskoma Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcija net ir tuo atveju, jeigu liberalcentristai suskiltų.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
© DELFI
Tokią mintį kalbėdamas apie šeštadienį vykusį Tėvynės sąjungos tarybos posėdį Eltai išdėstė Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius. Jis teigė neatmetąs galimybės, kad liberalcentristo Algio Kašėtos vadovaujama frakcija gali palikti kai kurie LiCS pirmininko Artūro Zuoko šalininkai.

"Jeigu taip atsitiktų, siūlysime A. Kašėtai apsvarstyti galimybę pasirašyti trišalį susitarimą, kuriuo tęsti bendradarbiavimą įsipareigotų Seimo Tėvynės sąjungos frakcija, A. Kašėtos vadovaujamos liberalcentristų frakcijos nariai ir šią frakciją palikę liberalcentristai", - galimą tolesnio bendradarbiavimo perspektyvą nubrėžė A. Kubilius.

Seimo Tėvynės sąjungos frakcija, primena ELTA, dar šios Seimo kadencijos pradžioje yra pasirašiusi susitarimą dėl bendro darbo opozicijoje su LiCS frakcija, kurios seniūnas tuomet buvo Algis Čaplikas.

Vertindamas šiuo metu susiklosčiusią padėtį LiCS, A. Kubilius apgailestavo, kad šios partijos lyderis A. Zuokas nesugebėjo išspręsti savo asmeninės problemos taip, kaip tai daroma europietiškose šalyse.

"Dabartinė Liberalų ir centro sąjungoje susiklosčiusi padėtis yra dėsninga pasekmė to, kad partijos lyderis A. Zuokas, turintis labai aiškią visuomeninę problemą ir labai rimtų kaltinimų dėl galimos korupcijos, nesugebėjo savo problemos išspręsti taip, kaip tai daroma europietiškose šalyse", - Eltai sakė A. Kubilius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.