aA
Londono Skotland Jardui reikia daugiau resursų ir finansavimo, kad būtų galima sumažinti padidėjusią teroristų išpuolių grėsmę po to, kai sprogimai metro nusinešė 52 žmonių gyvybes, teigė vienas policijos pareigūnų.
Liepos 22 d. Londone vėl kilo teroro grėsmė
Liepos 22 d. Londone vėl kilo teroro grėsmė
© Reuters/Scanpix
Komisaro padėjėjo pavaduotojas Brianas Paddickas naujienų agentūrai BBC teigė, kad policijos pajėgos paprašė vyriausybės skirti didesnį finansavimą žvalgybos darbui pagerinti.

"Vis didėjančios grėsmės ne tik Londonui, bet ir visam pasauliui akivaizdoje reikia, kad prie mūsų kolegų, kurie jau dirba siekdami paversti Londoną saugesniu, prisidėtų daugiau pareigūnų", - teigė B.Paddickas.

"Mums reikia papildomų resursų, kad sustiprintume savo sugebėjimus surinkti slaptą informaciją apie galimus sprogdinimus ateityje ir tirti tokio pobūdžio išpuolius".

Liepos 7 dieną keturi britai islamistai kovotojai susisprogdino trijose Londono metro stotyse ir autobuse ir nusinešė 52 žmonių gyvybes. Apie 700 žmonių buvo sužeisti.

B.Paddickas teigė, kad policija artimai bendradarbiauja su vyriausybe ir sveikino naujus įstatymus, kuriuose siūloma prailginti laiką, kurį policija gali laikyti įtariamuosius teroristus, nuo dviejų savaičių iki trijų mėnesių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.