aA
Šeštadienį JAV kariuomenė pranešė, kad jos kariai užbaigė šešias dienas vakarų Irake trukusią sukilėlių puolimo operaciją, kurios metu žuvo "daugiau kaip 50 "al Qaeda" teroristų".
JAV kariai Irake, JAV kariuomenė
JAV kariai Irake
© AFP/Scanpix
Maždaug 1 tūkst. jūrų pėstininkų, karių ir jūreivių ketvirtadienį vakare užbaigė operaciją "Geležinis kumštis", - sakoma kariuomenės išplatintame pranešime spaudai.

Operacijos tikslas buvo "likviduoti "al Qaeda" padalinio Irake teroristus, ir sunaikinti paramos sukilėliams sistemas" Sadahe bei jo apylinkėse, maždaug už 20 km į rytus nuo Eufrato slėnyje esančios Sirijos sienos, sakoma kariuomenės pranešime.

Koalicijos pajėgos Sadahe įkūrė naujus gynybos postus, kurie "padės įgyvendinti operacijas, siekiant užkirsti kelią "al Qaeda" teroristams į Iraką atvykti Eufrato upės slėniu iš Sirijos".

"Geležinis kumštis" buvo vienas iš keturių šiame regione rugsėjo pabaigoje pradėtų puolimų ir įėjo į didesnės operacijos "Hunter" sudėtį. Regionas, kuriame vyko operacija, priklauso Anbaro provincijai ir yra laikomas vienu iš pagrindinių sukilimo centrų Irake.

Neseniai JAV kariuomenė atskleidė šių metų rugpjūtį sulaikiusi "al Qaeda" propagandos vadą šiauriniame Mosulo mieste. Tai Ali Azah-al-Din Ruda Kazimas al-Ubaidi, dar žinomas Abu Maria vardu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.