aA
Į Ukmergės ligoninės reanimaciją paguldyti du vaikai ir viena mokytoja, kurie buvo sužeisti nuo kelio nuvažiavus autobusui, BNS pranešė ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka.
Situacija Ukmergėje: reanimacijoje atsidūrė du vaikai, juos ruošiamasi pervežti į Vilnių
© DELFI / Domantas Pipas

„Atvežta daug tikrai žmonių. Sunkiau gal sužaloti trys – du vaikai ir viena mokytoja, jie paguldyti į reanimaciją. Vienas suaugęs vyras, vairuotojas, dėl lūžusios rankos paguldytas į traumatologinį. Keli vaikai paguldyti į Chirurginį skyrių, jiems žaizdos, jas reikia susiūti su narkoze, jų sužalojimai nėra sunkūs. Daug vaikų su smulkiais sužalojimais – apibrozdinimai, porai vaikų lūžo raktikaulis. Priėmime likę pora vaikų – stebim, žiūrim. Mes atšaukėm planines operacijas ir teikėm pagalbą“, – BNS pasakojo R. Civilka.

Reanimacijoje gydomi galvos ir krūtinės traumas patyrę vaikai, juos ruošiamasi pervežti į Vaikų ligoninę Vilniuje, Santariškėse, kur teikiama specializuota pagalba tokias traumas patyrusiems vaikams. Jie sąmonės praradę nebuvo.

Pasak R. Civilkos, gavus pranešimą, kad greitosios išvyko į didelę avariją, į ligoninės Priėmimo skyrių skubiai buvo sukviest medikai – traumatologai, reanimatologai, buvo sustabdytos planinės operacijos. Pasak R. Civilkos, teikiant pagalbą vaikams medikų tikrai netrūko. Dirbo apie 12 įvairių sričių gydytojų.

Pirminiais duomenimis, autobusu vyko dvi trečiokų klasės.

Vilniaus apskrities policija pranešimą apie įvykį gavo 10.01 val., Jakutiškių kaime, kelyje Deltuva – Bukonys, nuo kelio nuvažiavo autobusas, vežęs 35 vaikus.

Pranešta, kad yra nukentėjusių ir prispaustų asmenų. Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai nustatė, kad prispaustas autobuso vairuotojas.

Vaikai iš apvirtusio autobuso įsodinti į kartu vykusį dar vieną autobusą, kuris išvengė avarijos ir buvo nuvežti į ligoninę Ukmergėje.

Autobusas per avariją apvirto, dužo jo langai.

Vaikai iš Kėdainių į Vilnių vyko žiūrėti teatro spektaklio.

Kelias, kuriame apvirto autobusas, yra apverktinos būklės

Kelias, kuriame Ukmergės rajone ketvirtadienį apvirto autobusas, yra siauras ir slidus, jį seniai žadama rekonstruoti, BNS sakė Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas.

„Kelias tikrai provėžuotas buvo, kadangi snygis buvo labai intensyvus. Ir pats kelias ten yra problematiškas, kuris daug metų planuojamas rekonstruoti, bet nerandama lėšų Kelių direkcijoje. Jis yra pakankamai siauras, jeigu provėžuotas, netolygumai, toks transportas... manau, kad čia yra pagrindinė priežastis“, – kalbėjo meras.

Avarija ketvirtadienio rytą įvyko kelio atkarpoje Deltuva – Bukonys. Pasak R. Janicko, tai Ukmergė – Kėdainiai kelio, kuriuo rūpinasi Automobilių kelių direkcija, atkarpa. Šis kelias dažnai naudojamas susisiekimui tarp miestų, juo kursuoja ir autobusai.

„Tai regioninis rimtas kelias, daug metų laukiame investicijų. (...) Šis kelias tikrai yra labai apverktinos būklės“, – kalbėjo rajono meras.

Pasak jo, avarijų šiame kelyje pasitaikydavo ir anksčiau, tačiau ne tokių skaudžių.

Ketvirtadienio rytą šiame kelyje apvirto 35 vaikus vežęs autobusas. Du juo vykę vaikai ir mokytoja paguldyti į Ukmergės ligoninės reanimaciją, ligoninėje taip pat gydomas autobuso vairuotojas ir dar keli per avariją nukentėję vaikai.

Pirminiais duomenimis, autobusu dvi trečiokų klasės iš Kėdainių į Vilnių vyko žiūrėti teatro spektaklio.

Autobusas per avariją apvirto, dužo jo langai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.