aA
Pakistano sveikatos apsaugos pareigūnai visaip stengiasi prikalbinti moteris dirbti sanitarėmis lavoninėse, nes mirusių artimieji dažnai piktinasi, jog moterų lavonus tvarko vyrai. Antrojo pagal dydį šalies miesto Karačio sveikatos pareigūnai skundžiasi, jog ne taip lengva tai padaryti, nes moterys nenori dirbti sanitarėmis ligoninių lavoninėse.
lavonas, morgas
© Corbis
“Mes mėginame įdarbinti moteris, bet jos nenori turėti reikalų su mirusiųjų kūnais”, - sakė miesto sveikatos skyriaus sekretorius Naushadas Shaikhas.

Pakistano visuomenę sudaro daugiausia konservatyvių pažiūrų musulmonai. Kita priežastis, kodėl moterys nenori tokio darbo, - menka alga, nėra perspektyvų siekti karjeros, sako lavoninių sanitarais dirbantys vyrai.

“Mes nustatėme šiam darbui apmokėjimo sistemą su algomis nuo 4 iki 5 tūkst. rupijų per mėnesį”, - sakė N.Shaikhas.

Kol kas kai kurios sveikatos skyriaus moterys talkininkauja lavoninėse, tačiau sanitarai sako, kad jos tik stebi darbą ir pildo dokumentus, bet netvarko lavonų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.