aA
Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektorius prof. Juozas Augutis šią savaitę apsilankė Nacionaliniame kalnakasybos universitete (NKU) Ukrainoje, su kuriuo VDU yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį ir vykdo jungtinę studijų programą „Pasaulio politika ir ekonomika“.
Juozas Augutis
Juozas Augutis
© DELFI / Andrius Ufartas

Kaip pranešė VDU, vizito metu buvo tariamasi dėl tolesnio bendradarbiavimo mokslo ir studijų srityse. NKU prof. J. Augučiui suteikė garbės daktaro vardą - apsilankymo metu jam įteiktos regalijos.

Prof. J. Augutis padėkojo kolegoms už parodytą pasitikėjimą ir suteiktą garbę ir pabrėžė tikintis, kad šis universitetų bendradarbiavimas mokslo ir studijų srityse taps reikšmingu indėliu ir plėtojant artimus valstybinius ryšius.

„Esama ypatingų priežasčių, dėl kurių džiaugiuosi, gaudamas šį garbingą vardą Nacionaliniame kalnakasybos universitete. Pirma, tikiu, kad Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimui dar yra erdvės plėstis: galime būti partneriais ne tik diplomatijos, ekonomikos srityse, bet ir švietimo sektoriuje. Antra, mūsų universitetų bendradarbiavimas intensyvėja, kuriama daug prasmingų veiklų, iniciatyvų. Šiam įvairiapusiam bendradarbiavimui yra visos prielaidos: bendra istorija ir tikėjimas tomis pačiomis vertybėmis - demokratija ir laisve“, - priimdamas regalijas sakė VDU rektorius prof. J. Augutis.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.