aA
Netoli Socio esančio Lazarevskio kaimo gyventoja Svetlana Glazyrina, būdama 59-erių metų, rugsėjo 13 dieną pagimdė savo pirmąjį kūdikį. Pasak gydytojų, berniukas gimė sveikas. Jo svoris - 3 kilogramai 800 gramų, ūgis - 54 centimetrai. Mama taip pat jaučiasi gerai.
kūdikis, naujagimis, gimdyti, gydytojas
© Corbis
Kaip ketvirtadienį pranešė Sočio, Rusijos kurorto prie Juodosios jūros, administracijos spaudos tarnyba, S.Glazyrina iki gimdymo gulėjo Krasnodaro ligoninės patologijos skyriuje, kur patyrę gydytojai stebėjo jos nėštumą.

Glazyrinai svajojo apie kūdikį nuo pat vedybų. Tada Svetlanai, iš profesijos gydytojai stomatologei, buvo 44 metai, o jos išrinktajam, totorių Ilgizarui, - 42-eji. Tačiau iki šiol jiems vis nepavykdavo jo susilaukti.

Abu jaunavedžiai iš karto nusprendė turėti savo vaikų. Tačiau po septynių nesėkmingų nėštumų Svetlana jau susitaikė su mintimi, kad jai nelemta patirti motinystės laimės.

"Mes su vyru ėmėme galvoti, kad reikia įsivaikinti vaiką, - prisimena Svetlana. - Bet pažįstami mums patarė neskubėti ir nuvažiuoti pas vieną aiškiaregę Gruzijoje. Aš nuvažiavau, ir ši moteris vos ne nuo slenksčio pasakė, kad mums negalima įsivaikinti vaikų! Nes berniuką atsiims tikrieji tėvai, ir mes skaudžiai išgyvensime išsiskyrimą su juo. Tada ji dar sakė, kad mes turėsime savo sveiką mažylį. Reikia tik palaukti".

Glazyrinai kantrai palaukė dar kelerius metus, bet veltui. Tada Svetlana kreipėsi į Reprodukcijos centrą Sočyje, kuri ji buvo apvaisinta "mėgintuvėlyje" ir 59-erių metų moteris pastojo.

Gydytojai nuogąstavo, kad gali būti komplikacijų, kūdikis gali gimti su patologijomis, todėl Svetlaną nusiuntė į Krasnodaro perinatologijos centrą pasikonsultuoti.

"Man rekomendavo kreiptis į gydytoją Artiomą Avakimianą, - sako Svetlana. - Pasikalbėjau su juo ir visiškai juo patikėjau. Jis sakė, kad viskas bus gerai."

Kaip papasakojo A.Avakimianas, "moteriai buvo padarytas Cezario pjūvis, kūdikis gimė visiškai sveikas".

Dabar moteris su sūnumi namie. Mažylio svoris auga. Praėjus pirmosioms 20 dienų, jis sveria jau 4 kilogramus. Vardo jam tėvai dar nesugalvojo. Tėtis Ilgizaras pasiūlė žmonai 50 variantų, bet iš dviejų patikusių - Kamilis ir Rinatas - Svetlana dar neišsirinko.

Pasak Olgos Bugajevos, Sočio reprodukcijos ir genetikos centro akušerės reproduktologės, "tokio amžiaus moterys gimdo retai", "bet jeigu nori, viskas įmanoma".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.