aA
Lietuva ir Gruzija kviečia kitas Baltijos bei Pietų Kaukazo šalis stiprinti bendradarbiavimą. Ketvirtadienį Lietuvos ir Gruzijos užsienio reikalų ministrai Antanas Valionis bei Salomė Zurabišvili pasirašė bendrą laišką, kviesdami kolegas iš Latvijos, Estijos, Azerbaidžano ir Armėnijos pratęsti Lietuvos pasiūlytą Baltijos ir Kaukazo valstybių bendradarbiavimo iniciatyvą. Apie tai pranešė Užsienio reikalų ministerija.
Antanas Valionis
Antanas Valionis
© ELTA (V.Kopūsto nuotr.)
Ministrų nuomone, Baltijos šalių sukaupta reformų ir regioninio bendradarbiavimo patirtis yra puikus pavyzdys Armėnijai, Gruzijai ir Azerbaidžanui kelyje į Europos ir euroatlantines struktūras. Šią patirtį esą būtina išnaudoti, ypač siekiant glaudesnių Kaukazo valstybių tarpusavio santykių.

A.Valionis ir S.Zurabišvili pasiūlė šių metų gruodį Briuselyje, kai čia lankysis NATO ir Aljanso partnerių ministrai, surengti šešių valstybių užsienio reikalų ministrų susitikimą.

Pasirengimą tokiam susitikimui A.Valionis ketvirtadienį telefonu aptarė su Estijos užsienio reikalų ministru Urmu Paetu ir Armėnijos užsienio reikalų ministru Vardanu Oskanianu.

Tikimasi, kad užsienio reikalų ministrų susitikimas Briuselyje bus svarbus žingsnis rengiantis trijų Baltijos ir trijų Pietų Kaukazo valstybių prezidentų susitikimui, kuris 2006 metais numatomas Vilniuje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.