aA
Latvijoje trys ketvirtadaliai gyventojų mano, kad latvių kariniam kontingentui kitais metais nereikėtų likti Irake, parodė apklausos, kurią surengė Viešosios nuomonės tyrimo centras SKDS, rezultatai.
Už Latvijos karinio kontingento išvedimą iš Irako dažniausiai pasisakė kitataučiai, Latvijos pilietybės neturintys asmenys, moterys, vyresni nei 45 metų respondentai, gaunantys vidutines ar mažas pajamas, Kuržemės ir Latgalos kraštų gyventojai.

Tik 11 proc. respondentų laikosi priešingos nuomonės. Tai dažniausiai latviai ir Latvijos piliečiai, 25-34 metų amžiaus vyrai, respondentai, gaunantys dideles pajamas, Vidžemės ir Žemgalos kraštų bei kaimo vietovės gyventojai.

Apklausa, surengta spalio 9-19 dienomis, parodė, jog 70 proc. Latvijos gyventojų mano, kad Latvijos kariams apskritai nereikėjo vykti į Iraką. Tuo tarpu 2003 metais Seimo priimtą sprendimą pasiųsti Latvijos karių į Iraką remia tik penktadalis apklaustųjų.

Dabar Irake yra 135 Latvijos kariai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.