aA
Saddamo Husseino rėmėjai mėgina derėtis su amerikiečiais, kad jie nutrauks išpuolius mainais už pažadą, jog buvusiam Irako vadovui nebūtų įvykdyta mirties bausmė, tvirtina Irako prezidentas.
Saddamas Husseinas
Saddamas Husseinas
© AFP/Scanpix
J.Talabanis interviu Egipto laikraščiui "al-Ahram" sakė, kad 2003 m. iš posto nuversto S. Husseino rėmėjams tenka atsakomybė dėl dalies sukilėlių išpuolių Irake.

"Nepaisant to, S. Husseino rėmėjai dabar bando derėtis su amerikiečiais, kad jie nutrauks operacijas mainais už tai, jog S. Huseinui netrukus prasidėsiančiame teisme nebūtų paskirta mirties bausmė", - teigė J.Talabanis.

Irako specialusis tribunolas, specialiai S. Huseino bylai įsteigtas teismas, pirmadienį patvirtino, kad buvusio prezidento teismo procesas dėl nusikaltimų žmoniškumui prasidės spalio 19 d., tačiau nurodė turįs teisę atidėti procesą.

Teismo išplatintame pareiškime teigiama, jog S. Husseinas ir dar šeši asmenys, įskaitant buvusį viceprezidentą ir netikrą S. Husseino brolį, bus teisiami dėl galimų ryšių su 143 šiitų vyrų mirtimi per 1982 m. Dudžailo gyvenvietėje įvykdytas žudynes.

Jei S. Husseinas bus pripažintas kaltas, jam gresia mirties bausmė.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.