aA
Skandalingos teisėsaugininkų kelionės į Braziliją peripetijas aiškinsis etikos sargai. Opozicinės liberaldemokratų frakcijos atstovai paprašė Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) išaiškinti, ar organizuojant teisėsaugininkų kelionę į Braziliją nebuvo įsipainiota į viešųjų ir privačių interesų konfliktą.
Remigijus Ačas
Remigijus Ačas
© ELTA (V.Kopūsto nuotr.)
Liberaldemokratų teigimu, už mokesčių mokėtojų pinigus Brazilijoje dvi savaites pramogavę pareigūnai turėtų būti atleisti iš užimamų pareigų.

"Jei teisingumo ministras nežinojo apie šią aferą, turėtų labai principingai įvertinti ir sekretorių, ir kalėjimo departamento direktorių, ir jie turėtų būti atleisti iš jų užimamų pareigų", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė Liberaldemokratų frakcijos narys Remigijus Ačas.

Kaip rašė dienraštis "Respublika", Teisingumo ministerijos sekretoriaus Remigijaus Norvaišio vadovaujama 12 žmonių delegacija, kurios daugumą sudarė keleto pataisos namų direktoriai ir jų pavaduotojai, dvi savaites praleido Brazilijoje - mokydamiesi ir pramogaudami.

Teisingumo ministras Gintautas Bužinskas ketvirtadienį paprašė detalios ataskaitos apie Brazilijoje WISPA organizacijos surengtame tarptautiniame forume dalyvavusios Kalėjimų departamento delegacijos vizitą.

Kaip pranešė Teisingumo ministerija, į tarptautinį forumą teisingumo ministro buvo deleguoti vykti ministerijos sekretorius ir Kalėjimų departamento direktorius.

Kitus įkalinimo įstaigų darbuotojus į šį forumą delegavo Kalėjimų departamento ir įkalinimo įstaigų vadovai.

Savo vertinimus dėl viešai paskelbtos informacijos ministras žada pateikti po to, kai susipažins su detalia komandiruotės ataskaita.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.