aA
Jungtinės Valstijos remia idėją kitąmet NATO viršūnių susitikimą surengti Rygoje, ketvirtadienį pranešė Latvijos spauda. Laikraštis "Diena" cituoja aukšto rango JAV valstybės departamento pareigūną, kuris nurodė, jog Jungtinės Valstijos pritaria, kad aukščiausio lygio Aljanso susitikimas kitais metais būtų surengtas Latvijoje.
Ryga
© EPA-ELTA
Tačiau, anot jo, sprendimą dėl suvažiavimo vietos turi priimti visos valstybės, todėl galutinį atsakymą duoti kol kas per anksti. Savo tapatybės nenorėjusio atskleisti diplomato teigimu, sprendimas dėl susitikimo vietos turėtų būti priimtas per keletą artimiausių mėnesių.

Latvijos skaičiavimas, išlaidos viršūnių susitikimui surengti sudarytų apie 15 milijonų latų (apie 74,4 mln. litų).

ELTA primena, kad šiemet balandžio mėnesį Vilniuje buvo surengtas NATO užsienio reikalų ministrų susitikimas. Tai buvo pirmas kartas, kai toks susitikimas įvyko ne Briuselyje ir buvo vienas didžiausių pastarųjų metų tarptautinių renginių Lietuvoje. Į susitikimą Vilniuje atvyko 26 Aljanso narių užsienio reikalų ministrai, NATO generalinis sekretorius Jaapas de Hoopas Schefferis, NATO karinės vadovybės ir Europos Sąjungos užsienio ir saugumo politikos vadovas Javieras Solana bei daug kitų aukšto rango svečių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.