aA
Tammy", 19-oji aktyvaus Atlanto vandenyno uraganų sezono atogrąžų audra, trečiadienį pasiekė šiaurinį Floridos krantą, į kai kurias pietrytinės JAV pakrantės dalis atnešdama smarkias liūtis ir dideles bangas.
Audra
Audra
© AFP/Scanpix
"Tammy" susiformavo tame pačiame rajone, kur per pastaruosius dvejus mėnesius susidarė uraganai "Katrina" ir "Rita", tačiau pajudėjo ne į Meksikos įlanką, bet į šiaurę, slinkdama palei Floridos pakrantę.

"Tammy", sausumą pasiekusi netoli Floridos Meiporto miesto, 20 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku buvo netoli Džeksonvilio, nurodė JAV nacionalinis uraganų centras Majamyje.

Audra 22 km/h greičiu judėjo į šiaurės vakarus ir kėlė iki 80 km/h stiprumo vėją.

Atlanto vandenyne kylančių uraganų sezonas, kuris prasideda birželį ir trunka iki lapkričio, šiais metais buvo vienas pražūtingiausių per visą JAV istoriją ir padarė daugiausia nuostolių.

Rugpjūčio 29 dieną Luizianos ir Misisipės valstijas užgriuvęs uraganas "Katrina" užtvindė Naujojo Orleano miestą ir nusinešė daugiau kaip 1 tūkst. žmonių gyvybes. Nepraėjus nė mėnesiui, prie "Katrinos" atneštų vargų prisidėjo "Rita".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.