aA
„Visą tą laiką intensyviai mąsčiau ir norėčiau pasakyti, kad mano nuomonė nesikeičia“, - sakė konservatorius ir buvęs Vilniaus vicemeras Kęstutis Masiulis, kuris šiandien antrą kartą atsakinėjo į Seimo laikinosios tyrimo komisijos narių, besiaiškinančių faktus apie korupciją Vilniaus miesto savivaldybėje, klausimus.
Kęstutis Masiulis
Kęstutis Masiulis
© ELTA
Į juos atsakinėdamas pirmą kartą, K.Masiulis pasakė, jog jis neabejojąs, kad įmonių grupės „Rubicon group“ vadinamoje „juodojoje buhalterijoje“ minimas „abonentas“ yra Vilniaus meras.

„Artūras Zuokas, vadovauja partijai ir pakankamai geležine ranka. Mes matome kaip bet kokia nuomonė ryžtingai pašalinama iš partijos, mes matome, kaip jis geležine ranka vadovauja savivaldybei. Trisdešimt keli asmenys kelis kartus balsuoja taip, kaip jis nori. Todėl norėčiau paklausti, ar šitas žmogus šalia savęs galėtų pakęsti kitą abonentą?“, - sakė filosofijos mokslų daktaras ir vadybos mokslų profesorius K.Masiulis.

Ketvirtadienį komisija ketino A.Zuoką ir jam oponuojantį K.Masiulį apklausti viename posėdyje, nes atskirai jiems jau buvo užduoti klausimai anksčiau. Tačiau šiandien padaryti nepavyko, nes Vilniaus meras atostogauja.

A.Zuoko padėjėja pranešė, kad rugsėjo 30 – spalio 1 dienomis meras lankėsi Lince (Austrija), o spalio 3 – 6 dienomis meras atostogaus (bus išvykęs iš Lietuvos) ir į komisijos posėdį galės atvykti tik spalio 7 dieną. Savo bloge www.zuokas.lt A.Zuokas rašė, kad atostogaudamas Italijoje pluša vynuogyne ir aiškinasi kaip gaminamas tikras vynas.

„Komisijos nariai įvertino mero A.Zuoko neatvykimą. Tai yra nesiskaitymas su komisijos darbu ir akibrokštas. Kai kurie parlamentarai šį A.Zuoko poelgį palygino su žiniasklaidoje aprašytu pabėgimu į Lenkiją“, - po posėdžio žurnalistams sakė laikinosios komisijos pirmininkė Loreta Graužinienė. Anot jos, buvo priimtas sprendimas kreiptis į Seimo Teisės departamentą, kuris turėtų išsiaiškinti, ar A.Zuokas, neatvykdamas į komisijos posėdį, nepažeidė Administracinės teisės pažeidimų kodekso.

L.Graužinienės teigimu, komisija gavo raštą, kurį pasirašęs vicemeras Algimantas Vakarinas. Jis savo parašu išleidžia merą atostogų ir pats sau paveda laikinai eiti mero pareigas. „Meras šį raštą turėjo pasirašyti pats, todėl mes manome, kad galėjo būti pažeistas savivaldos reglamentas“, - sakė L.Graužinienė.

Komisijos pirmininkė sakė, jog A.Zuokas iki lapkričio 1 dienos (iki šios dienos komisija turi baigti savo darbą – DELFI) į posėdį gali būti kviečiamas dar ne kartą. Paklausta, kodėl šios dienos posėdis nebuvo perkeltas į rytojų, L.Graužinienė teigė pastebinti, kad „savivaldybė nori įtakoti komisijos darbą ir nustatinėti, kada kviesti vieną ar kitą asmenį“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.