aA
Didžiulės puvo nuošliaužos, potvyniai ir liūtys, atneštos uragano "Stanas", pražudė jau mažiausiai 162 žmones Vidurio Amerikoje ir Pietų Meksikoje, pranešė gelbėtojai.
JAV siaučia uraganas "Rita"
JAV siaučia uraganas "Rita"
© AFP/Scanpix
Nenustojantis lietus užtvindė kalnų kaimus ir miestelius nuskurdusiame regione, dėl keturias dienas nesibaigiančios liūties nuslinko kelių kalvų šlaitai.

Mirusiųjų skaičius trečiadienį išaugo daugiau nei du kartus, nes Pietų Meksikoje patvino upės. Atokiuose Gvatemalos miesteliuose gelbėtojai po purvu rado palaidotus daugybę kūnų.

Iki vakaro žuvusiųjų skaičius Gvatemaloje siekė 79, tačiau vyriausybė perspėjo, kad jis gali augti. Remiantis nepatvirtintais pranešimais, šimtai žmonių galėjo žūti izoliuotame regione šalis vakaruose.

Be žinios dingo ištisos šeimos, kai upių atneštas purvas, medžiai ir uolienos sugriovė ant kalvos esantį Tekpano mietą, buvo sugriauta daugiau nei 30 nedidelių namų.

"Daugelis žmonių negalėjo ištrūkti", - teigė vietos valstietis Samuelis Cifas.

Tragedija privertė prisiminti uraganą "Mičą", kai Vidurio Amerikoje 1998 metais žuvo 10 tūkst. žmonių, daugiausia Hondūre ir Nikaragvoje.

Gvatemaloje žuvusiųjų skaičius siekia 79, Salvadore žuvo 62 žmonės ir dar 21 Meksikoje, Nikaragvoje ir Hondūre, praneša valdžios atstovai.

Gamintojai praneša, kad Gvatemaloje ir Hondūre greičiausiai sumažės kavos gamyba, nes šiuo metu kaip tik prasideda derliaus nuėmimas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.