aA
Mokytojo dienos išvakarėse gabiausi Lietuvos abiturientai įvardijo 87 geriausius mokytojus. Trys iš jų geriausiais pripažįstami jau 4 metus iš eilės. Tai Kauno technologijos universiteto gimnazijos mokytojas Leonas Narkevičius, Vilniaus tiksliųjų, gamtos ir technikos mokslų licėjaus mokytojai Ričardas Jankauskas ir Alyda Daulenskienė ir Vilnius Mincevičius.
ploti, rankos, padėka, dėkoti, pagerbti
© Corbis
Kaip ir praėjusiais metais, abiturientai buvo paprašyti ne tik pasiūlyti geriausio mokytojo kandidatūrą, išskirti jo profesines, būdo ir bendravimo savybes, bet ir užpildyti anketą, kurioje nurodoma pasirinkta studijų sritis ir svarbiausios vertybės.

Projekto "Geriausi mokiniai renka geriausius mokytojus" organizatorių teigimu, pagal anketų duomenis ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Socialinių tyrimų ekspertas Linas Turauskas atliks išsamų kokybinį ir kiekybinį tyrimą. Jo rezultatus tikimasi pristatyti gruodžio pradžioje Kaune.

2005 metais per brandos egzaminus geriausiai įvertinti 145 abiturientai. Daugiausia aukščiausius balus pelniusių moksleivių - Vilniaus tiksliųjų, gamtos ir technikos mokslų licėjaus, Kauno technologijos universiteto, Panevėžio Juozo Balčikonio ir Vilniaus Žirmūnų gimnazijų auklėtiniai.

Jų įvardytiems 62 mokyklų geriausiems mokytojams projektą remianti bendrovė "Lietuvos telekomas" suteiks galimybę metus nemokamai naudotis spartaus interneto ryšio paslauga "Takas iD 3" ir padovanos po modemą.

Geriausių mokytojų sąrašas skelbiamas interneto tinklalapyje www.svietimas.takas.lt.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.